Har din hårddisk kraschat?

Kortfattat, och det du behöver veta som ägare av datorn, betyder det att risken för förlust av innehållet är överhängande. De olika typerna av krascher innebär olika nivåer av möjlighet att rädda filerna. I korthet kan det vara allt från logiska fel på disken som kortfattat innebär att datorn inte hittar adresserna till filerna, till mekaniska fel där hårddisken rent fysiskt slutar fungera.

Vad kan jag göra?

Om datorn kan startas, och Windows är installerat, kan du använda chkdsk för att reparera logiska fel och kontrollera om det är allvarligare fel på hårddisken. Använder du Mac är Disk Utility det program du skall använda för att påbörja felsökningen. För Linux i alla dess former är fsck det vanligaste verktyget.

Om inte detta hjälper?

Det är här Dataguard kommer in i bilden. Vi har automatiserade processer för att effektivt få ut de filer du behöver från en kraschad hårddisk. Observera att det är just filer från din hårddisk vi räddar. Med dagens operativsystem innebär så lite som en saknad systemfil att datorn inte startar som den skall, men det innebär inte att dina semesterbilder och dokument är försvunna, och det är ju de som är det verkliga värdet.

För enbart 795 kr processar vi din hårddisk och möjliggör för dig att ladda hem de viktiga filer du saknar på ett säkert sätt. Vill du istället få dem på ett usb-minne eller liknande kan även det lösas. Vi lämnar i samband med felsökning också en rekommendation om huruvida din hårddisk kan användas eller bör ersättas.

Kontakta oss på sales@dataguard.se med en beskrivning vad som hänt så återkommer vi med ett förslag.